2012. november 2., péntek

Adventi készülődés - Dekorációs terv

Mára sikerült véglegesíteni a dekorációs ötleteket. Kialakult a koncepció, miszerint narancs-fahéj-étcsoki lesz az idei fő irányvonal, mint illatban, mint színben és formában is.forrás: pinterest.com

Így a legidőigényesebb (narancs szárítást) ma ünnepélyesen meg is kezdem. A többi részlet kidolgozása szintén elkészült. Össze kell még szednem, és egy szűk hónapom van, hogy el is készítsek mindent a nappali, a karácsonyfa... és az egyéb helységek, zugok, terek dekorálására.

Elsőnek azt gondoltam végig, hogy milyen mélységben szeretném a dekorációt kivitelezni. Ehhez sorra vettem a helységeket:
  • előtér/közlekedő (kicsi, de sűrűn használt rész)
  • háló (tágas, kevés időt töltünk itt)
  • nappali (tágas, sűrűn használt)
  • dolgozó (kicsi, ritkán használt)
  • fürdőszoba (kicsi, relatív kevés időt töltünk itt)
  • konyha (átlagos, sűrűn használt)
 A lakásunk apró méreteit figyelembe véve, nem szeretném túlzsúfolni a lakást. Azt találtuk ki, hogy a "fő útvonalon" hangsúlyozzuk leginkább az ünnep jelenlétét, és a kevésbé látható helyeken inkább nem újítunk (bevált fények, díszek kerülnek elő). Tehát a bejárati rész és a közlekedő az ajtajaival, valamint a nappali az étkezővel lesz a hangsúlyos.

Narancsos angyal ajtódísz (bejárati ajtó) 


 

forrás: pinterest.com


Narancs és fahéj ajtódísz (közlekedő/nappali)


forrás: pinterest.com

Tudom, a képen egy bejárati ajtó szerepel, de én a leghangsúlyosabbá a nappaliba vezető ajtót szeretném tenni. (a lépcsőházat nem szerencsés kidekorálni) A kép előterében függő díszeket pedig narancsból, fahéjból, és egyéb narancsos árnyalatú dekor termékekből képzelem el. Szemet gyönyörködtető és még illatos is.

Étcsoki színű, fodros fenyőszoknya


forrás: pinterest.com

Étcsoki színű asztalterítő (étkező)


Narancs szalvéta+szalvétagyűrű (étkező)


elkészítés: 1, 2

Fahéjas mécsestartó (étkező)Házi potpourri (étkező)


Leírást lásd később

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...