2013. március 9., szombat

DIY - Tavaszi sál

Ha megmutatja magát az első tavaszi napsugár, akkor mindig megtörténik a fejemben az átállás, és az sem tud már utána a tavasztól eltántorítani, ha esetleg rövidebb-hosszabb időre visszatér a tél.
A hét bővelkedett napsütésben, és kellemes 15 fokos hőmérsékletben, így rám tört a tavaszi gardróbátalakítás érzete.
Régebben nem fektettem túl nagy hangsúlyt a sálakra. Mivel fázós vagyok, így persze sokáig hordok sálat, de nem éreztem hangsúlyos ruhadarabnak. Manapság viszont, hogy reneszánszát éli a sálak kreatív megkötése, és az öltözettel való harmonizálása, vagy épp kontrasztosabbá tétele, kedvet kaptam a próbálgatáshoz.
A tavaszi fő irányvonal nálam a szürke és a minél élénkebb színek kombinálása. Így magától értetődő, hogy a szürke tavaszi kabátomat fogom preferelni, amihez egy árnyalatokkal világosabb, csipkés, strasszos sálat képzeltem el.


 A sál elkészül kb 1 óra alatt, így bíztatok mindenkit, aki kedvet kapott, hogy bátran próbálkozzon.
Mutatok néhány képet, ami az elkészítést segítheti.

Az elkészítéshez egy régi pólót használtam. Szeretem az újragondolt ötleteket. Ez a póló pedig különösen a kedvencem volt a puhasága miatt. De hordani már egy ideje nem hordtam, így bekerült abba a kupacba, ahol az átdolgozásra váró ruhákat gyűjtöm.


A póló derék részéből olyan széles darabot vágtam, amilyet az anyag engedett. Az egyik oldalon szétnyitottam a pólót. A nyakamhoz mértem, és nem volt annyira hosszú, amennyit elképzeltem, így a maradék pólóanyagból szabtam ki a rojtos részt, ahova a csipke is került.


Összevarrtam a két részt. Bár a sálat egy oldalasra terveztem, de úgy gondoltam, ha lesz ami eltakarja a varrást - a csipke rátét -, így az anyag díszítendő oldalán készítettem el a toldást.


Majd a varrás mentén rátűztem a csipkét, és kimértem a sál alját, hogy egyenes felületet kapjak. Levágtam a felesleges véget, és a csipkét felvarrtam a sálra.


Nem maradt más hátra, mint a rojtok szimmetrikus kialakítása, amit vonalzóval és gombostűkkel oldottam meg. A tűk mentén könnyű vágni a szálirányos anyagot.Végül a strasszköveket is felragasztottam a csipke fölé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...