Bármennyire is próbálok minden részletre figyelni, előfordul, hogy egy-egy apróság feledésbe merül a készülődés kapcsán. Viszont ezért jó, hogy az idővel nem állok hadilábon, és kiderül minden, hogy rendben készül-e, aminek szükséges a több idő a végleges formátumhoz.
Tegnap egy beszélgetés kapcsán döbbentem rá, hogy kb 2 hét és elkezdődik az adventi időszak. (a napokat eddig sose számoltam karácsonyig, de lehet valamilyen formában kellene praktikussági és dekorációs célzattal a jövőben!) Eddig olyan távolinak tűnt... azokkal a finomságokkal nem is kalkuláltam még, amiknek bizony idő kell, hogy optimális ízt kapjanak.
Van egy régi, de jól bevált receptünk, amit minden évben elkészítünk az ünnepek táján. Egy tejszínes krémlikőrről van szó. Nem mondanám, hogy valamelyik nagy előd pontos mása, mert az íze egyedi, de nagyon karakteres, és ha összeérik, igazán kellemes is!
A recept olvasása kapcsán talán macerásnak tűnik a sok hozzávaló begyűjtése, de megéri.
Marcipános házi krémlikőr
kép forrása: pinterest.com
Hozzávalók:
3 ek (2 kis csomag) cappuccino
200 g porcukor
2 cs tejszínhabpótló por (Dr Oetker Tejszínízű habpor)
4 dl tej
3 dl habtejszín (nem főzőtejszín)
4-5 dl vodka
mandulaaroma
Elkészítés:
A cappuccinot, a porcukrot, a tejszínhabpótló port
összekeverjük. Hozzáadjuk decinként a tejet, hogy ne csomósodjon, majd a
habtejszínt. Ha már csomómentes, akkor feltesszük melegíteni. Addig melegítjük,
míg a cukor elolvad. Ha kihűlt a vodkát és az aromán előírás szerinti mennyiséget adunk a tejszínes alaphoz. Hűtőben érleljük. (kb 1 hét kell ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, de itt minél tovább van a palackban, annál kellemesebb ízű és aromájú lesz)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése