2013. december 1., vasárnap

Karácsony 2013 (7) - Adventi gyertyák

Nálunk az a hagyomány az adventi koszorú kérdéskörnél, hogy alakítunk a hagyományos dolgokon, és ne koszorú formában jelenítsük meg az adventi várakozást, és gyertyagyújtást. 

 
Millió nagyon jó ötlet van a neten, ami közül lehet mazsolázni, és inspirálódni.
Nálunk az idén a gondolatindító egy mosogatás volt. Az év folyamán többször úgy alakult, hogy szükségünk üres üvegekre. (házi meggybor, házi körte pálinka, lekvárok, mézek, szószok...)

Az üvegek tisztítása közben jutott eszembe, hogy vannak kisebb méretű üvegeink, ami igazából ilyen jellegű, befőzött, kifőzött... dolgok tárolására sose kerül felhasználásra. Ekkor jutott eszembe, hogy esetleg az ünnepi asztal dísze lehetne. Bármit lehet bele tölteni, és a tetejére a gyertyát biggyeszteni. A variációk száma szinte végtelen. Mutatok néhányat kedvcsinálónak.








forrás: pinterest.com

Vagyis nálam most véges kell, hogy legyen, mert a barna-zöld-fehér hármas egységét szeretném megtartani. Ha a terítő lesz a fehér alap, akkor a zöldet és a barnát kell kombinálnom.
Így került az üvegbe és az üvegre a barna és a zöld. És a nem túl széles színskálán mozgó gyertyakínálat miatt maradt a fehér, mint adventi gyertya.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...