2012. augusztus 27., hétfő

Só-liszt gyurma recept

Régóta szeretem volna már kipróbálni az alábbi receptet. Régebben egy másik variációt használtam, de annyira nem szerettem, nem lehetett szépen dolgozni azzal a gyurmával.
A mostani viszont már elsőre sokkal jobban emlékeztetett egy gyurmára. Az elkészítése sem tart túl sokáig. Van egy-két sarkalatosabb pont, amit ha betart az ember, akkor egy nagyon jól hasznosítható anyagot kap.

A közölt mennyiségből egy átlagos adag gyurma keletkezik.

Só-liszt gyurma

Hozzávalók:
2,5 dl liszt
1,25 dl só
2,5 dl langyos víz
1 tk citromsav
1 tk olaj

Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük egy dupla fenekű edénybe, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. A sűrűsödési folyamatot addig hagyjuk, amíg már szinte keverni sem lehet. (néhány perc) Kiszedjük az edényből a masszát, és sütőpapíron, vagy szilikonlapon átgyúrjuk. (ételfestékkel lehet a gyúrás közben színezni) Ha kihűlt, jól záródó edénybe, vagy műanyag zacskóba téve hetekig eltartható.

Sütés:
A gyurma sütése a legalacsonyabb hőfokon (inkább szárítás) történjen. Az elkészült alkotás vastagságtól függ. Összetettebb elemeknél akár több óra is lehet. A maximális tartósság elérése érdekében lakkozzuk le az elkészült darabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...