2016. november 2., szerda

Advent 2016 - Nem lehet elég korán kezdeni...

Az elmúlt években - mióta saját háztartást vezetek saját szabályokkal - kialakult egy speciális "munkarend", ami az idegszálaim nyugalmát, és az ünnep hangulatának megőrzését szolgálja.
 kép forrása: pinterest.com

Bár néha úgy néznek rám a kollégáim novemberben, mint tyúk a piros kukoricára (és "ej, ráérünk arra még felkiáltással" legyintenek rám), de december tájékán már kezdenek ilyen-olyan tanácsokért jönni, hogy instant megoldódjon az ünnep.
Nekem az alábbi ütemezés jött be a legjobban.
Szeptemberben listákat írok: tevékenység tervező, ajándékok, menü, programok, takarítás
Októberben: figyelem a megajándékozandókat, és elkezdem az üzletek kínálatát is figyelni, esetleg online rendelek tartós termékeket
Novemberben: az ajándéklista végére próbálok érni/csomagolok, és kezdődhet a takarítás (mindig csak egy kicsit, hogy ne menjen a lendület rovására), dekoráció előkészítés/pótlás
Decemberben: hónap elejére időzítem a fodrászt, véglegesítem a lomtalanítást/takarítást, kikalkulálom a menü hozzávalóit/beszerzést, közös családi programokat egyeztetek... és végül az utolsó héten forralt bor&tökipompos&karácsonyi dallamok vannak már csak a tevékenységek között. 

Ha helyzet jelentést szeretnék adni, akkor azt mondom, hogy egészen jól állok.
Szeptember kapcsán: Van még néhány képlékeny feladat a következő időszakra, de az ajándéklista két rokon kivételével összeállt. A menü is kész, a koktélok kivételével. És a következő héten nekiállok a lomtalanításnak is, ahogy terveztem.
Október: 4/16 begyűjtött ajándéknál tartok. Hamarosan pedig a postás újabb 3 ajándékkal fog becsengetni. Azt hiszem itt az ideje újabb online megrendeléseket leadni, és szinte már csak a két kérdőjeles megajándékozandó fog maradni. De hogy ők mit kapnak??? Egyenlőre semmi ötletem. (bár velük minden évben így járok, egyenlőre nem is aggódom emiatt)
November: eltelt november első pár napja, a már megvásárolt ajándékok csomagolását előkészítettem (az idei évben dobozba fogok csomagolni mindent, megfelelő méretű dobozokra kell vadásznom), még megfelelő csomagolópapírt kell találnom, és hozzá passzoló szalagot.
Itt tartok egyenlőre... Maradt további 47 napom, hogy egy újabb kellemes karácsonyt tölthessünk együtt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...