2012. március 5., hétfő

DIY

Csináljam egyedül? Ma valahogy ez kérdés nem igazán mozgatott meg bennem semmit. Rá kellett arra jönnöm, hogy nálam a kézműves dolgokkal való szöszölés, és ötletelés, ami igazán fel tud tölteni. Amikor elkészül valami, magával ragad egy nehezen meghatározható érzés, amit leginkább a karácsony másnapjához tudnék hasonlítani. Örülsz az ajándékoknak, de a varázs már elillant, reggel lett, valahogy nappali fényben a karácsonyfa is máshogy fest. 
Amikor elkészül valami - ami persze ettől még ugyanúgy tetszik -, de a büszkeségbe vegyül nálam egy csipet ebből az érzésből is. Így ma leültem az asztalomhoz, és esetlenül matattam, hogy mit is kezdjek magammal. 
Ebből kellett arra rájönnöm, hogy nem vagyok még mindig elég összeszedett. Mert azért az mégis más lenne, ha eleve úgy terveztem volna a délutánt, hogy a munka után jól megérdemelt délutáni sziesztát pihenéssel, film nézéssel töltöm.
Napirend hiányában viszont ez az érzés kapott el a befejezett pink-szürke szett miatt.
Ez a hiányérzet viszont arra jó volt, hogy rendszerezzem a gondolataim, és összegyűjtsem mit is szeretnék az idén (még) készíteni.
Régebb óta kacérkodom a gondolattal, hogy a család apró tagjait meglepet Tilda babákkal. Ha már laknak nálunk manók, akkor simán hihető egy angyalka is. Főleg, ha szívből készül Nekik. Biztosan örülni fognak. 
forrás: google.hu

Úgy is hamarosan húsvét, névnap... lesz alkalom elajándékozni.
És ha már ajándékozás, akkor szeretnék (szinte) mindenkinek készíteni valami textil meglepetést. Mondjuk van pl egy kulcstartónál, vagy egy pénztárcánál jóval nagyobb ajándék, de a gesztus szerintem a legfontosabb. Én bármilyen ünnepen sokkal jobban tudok lelkesedni akár egy kézzel írott, díszített bögréért is, mint egy méregdrága parfümért. 
forrás: etsy.com
 
Mivel van már szép, és roppant hasznos varrógépem, ezért szeretném eltüntetni az elmúlt másfél évben felhalmozódott "majd jó lesz valamire" textileket. Alapnak a burda egy tavaszi számát ismét beszereztem, és a neten is nyitott szemmel nézelődöm. Van egy lassan szintén a fentebb említett kategóriába kerülő nadrágom, aminek a szabásmintáját még a búcsúzásunk előtt mindenképp gondosan archiválni fogok, mert nem bocsátanám meg magamnak, ha nem maradna legalább egy lenyomatom, amivel reprodukálni tudom azt a nyári nadrágot.
forrás: google.hu
Az idei évben a húsvétot és a szülinapunkat nem itthon fogjuk tölteni, így ez az ünnepség, és dekoráció kimarad a listámról. De a tavasz kezdetén már igencsak esedékes az erkély projekttel foglalkozni, ha tényleg kényelmes kuckóvá szeretnénk alakítani a nyárra. Kompromisszumos megoldás született a tervek kapcsán. Egy sarokelem sok párnával, némi hangulatvilágítással és napernyővel fogunk az idén számolni. Varrás szempontjából a párnatenger vár rám, mint feladat.
forrás: google.hu
És hogy apróbb, de sikerélményekkel tarkított is legyen a lista, kiegészítők, hajpántok, táskák, szütyők, cekkerek... minden mennyiségben. 
forrás: google.hu
Hogy ezeket végiggondoltam, szinte rögtön mozgásba lendült a jobb agyféltekém. :) És kezd összeállni, mihez mit, és hogyan, mikor, mennyi idő, milyen fontos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...