2013. október 30., szerda

Karácsony 2013 (3) - Vázlatok végleges formában

Az első karácsonyi bejegyzés óta már eltel annyi idő, hogy véglegesedhessenek a fejemben az ötletek, és nekiálljak a beszerzésnek, és a sajátkezű elemek készítésének.
A fő vonal továbbra is a smaragd-barna-fehér hármasa.
Végigvettem a lakás összes helységét (ismét), és az alábbi ötleteket véltük kivitelezhetőnek az idei ünnepre:
A bejárati ajtó
Mivel a cél nálunk folyamatosan a rendhagyó koszorú motívumok megtalálása, így az idei évben szögletesítettem a koszorút, és az alábbi ötletet fogom megvalósítani a saját színvilágunkban.


forrás: pinterest.com

Mivel ajtódíszről van szó, így azért azt figyelembe kell vennem, hogy könnyű legyen, nem biztos, hogy képkeret alapot fogok alkalmazni.

Közlekedő, folyosó
A panellakásnak vannak előnyei, és hátrányai is, mint minden más ingatlannak. Ami az év másik kb 335 napján előny (kevés négyzetmétert könnyű tisztán tartani), az ilyenkor kicsit hátránnyá válik, mégpedig, hogy nem tágas a tér, nagy méretű dekorációval csak a mozgásterünket szűkítjük. Így a közlekedőbe kis méretű, de inkább minél laposabb, vagy plafonról lógatható díszekben kell gondolkodnom.
Ezt a teret fogom elárasztani kartonból hajtogatott csillagokkal. Lesz amit függesztek, és lesz amit rögzítek a fal síkjához.


forrás: pinterest.com

Hálószoba
A hálószobánknak a lakás többi részétől eltérő színvilága van, amit eléggé megbolondítana a barna-zöld-fehér kombináció. A hálószobára extra nagy hangsúlyt nem szoktunk fektetni dekoráció szempontjából épp emiatt. Van egy nagyon szép fényfüggönyünk, amit az ablakra szoktunk szerelni, valamint egy világító kúpdísz, amit ilyenkor elhelyezünk a szobában, de az idén valami másra vágyom. A világító dekoráció biztosan kikerül az ablakra, de tervezem egy girland szerkesztését és varrását az ágyunk fölött elhelyezkedő polcra.
A girland még több esélyes. Lehet, hogy pompomokból fog állni, de az is lehet, hogy gömbdíszekből készül, esetleg háromszög alakú zászlókat varrok ismét. Itt még nem 100 %-os a szavazatok feldolgozottsága. Mire eljön az idő, és el kell készíteni, biztosan eldöntjük majd.





forrás: pinterest.com

Még esetleg egy ilyesmi télies tájat el tudnék képzelni a hálószoba sarkába... de a hálószobánk úgy ki van centizve közlekedés szempontjából, hogy ezt még át kell gondolni, szükséges-e néhány szép, ám nem túl helytakarékos max 1 méter magas textilfa a szobába.

Konyha
Ez az a helység, amivel folyamatos dilemmám van, mit is kezdjek? Ne menjen a használat rovására, de túl minimál se legyen a díszítés. Az előző években a függönyre helyeztük a hangsúlyt, valamint az ablakpárkányra tettünk világító díszeket, ami mellett nagyon kellemes vacsorázni, de az idén valami másra vágyom. A csillagos dekorációnál maradva, az idei évben ide is csillagokat biggyesztek, amennyit csak tudok. A hűtőről pl. ideiglenesen leszedem a mágneseket, és téliessé próbálom varázsolni. Valamint a mindennap használt tárgyakból ha valamit cserélni kell, akkor az is csillag mintájú lesz. Sütikiszúró, növények támasztéka... csak ilyen apróságokra gondolok.



forrás: pinterest.com

A legforgalmasabb hely, a nappali
A nappali a legnagyobb falat dekoráció szempontjából. De túlzásba sem szabad vinni, mert a fa és a megterített asztal, no meg az adventi "koszorú" is itt fog helyet kapni. Tehát néhány nagyon jelentős részlet már eleve adott.
Mivel a legtöbb dekorációs elemet a lakás felső részére terveztem, így sikerült megszavazni a nappaliba is. Fenyőgirlandok kerülnek kifeszítésre, valamint a függönysínre is, hogy visszafogottan, de annál hangsúlyosabban tudjanak a többi részlethez hozzájárulni. Hogy mi fog a zöld alapra kerülni, az még számomra is rejtély. Nem akarok csillagos motívumból sem besokallni, így majd az összkép határozza meg, hogy megengedhető-e további csillagod díszítés, vagy valami egészen más kell. Ezért itt még egy nagy kérdőjel lesz elég sokáig.

Remélem azért néhány ötlettel tudtam szolgálni. Esetleg beugrott egy jó ötlet a csillagos-barnás-zöldes elképzelések alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...