2012. szeptember 10., hétfő

DIY - Beszélgetős bonbon (conversation jar)

Érdekes neve még érdekesebb élményeket takar. A beszélgetős bonbon (nálunk bonbonos dobozban van), vagy befőtt... kivételesen nem magyar találmány, de nekem nagyon megtetszett. Egy barátnőmtől hallottam róla először, aki hosszabb-rövidebb ideig külföldi tanulmányokat folytatott.
Folyamatosan azt lehet hallani, hogy egyre antiszociálisabbak vagyunk, nem foglalkozunk még a környezetünkben élőkkel sem. Természetesen ez nem mindenkire igaz, de nagy átlagban megegyezhetünk abban, hogy rohanunk.
Magyarországon is kezd már egyre ismertebb lenne, de talán van, aki még nem hallott róla.
A dolog lényege, hogy hozzánk közel álló emberekkel érdekes dolgokat vitassunk meg, tudjunk meg a másikról irányított kérdések alapján. Vagy egy buli ücsörgősebb időszakában is feldobhatjuk ezzel a hangulatot.
És ha már az ember lánya szeret alkotni, akkor miért ne csomagolja be úgy, hogy a dobozt is öröm legyen nézni? De ha valakinek erre már tényleg nincs kapacitása, akkor megteszi egy bonbonier, vagy akár egy befőttes üveg is. A társaságból valaki húz egy cetlit, elmondja a véleményét, és a többiek reagálnak, vagy elmesélhetik saját idevágó élményeiket is.
Az idő úgy el fog repülni, hogy észre sem veszitek, ha így kezdtek beszélgetni.

Mutatok további példákat, talán kedvet kaptok a dekoráláshoz. 



színes papírokkal feldobva
 

minimál dekorációval



igazi csajos beszélgetéshez (akár rózsaszínbe öltöztetve)


vagy egy tematikus bulihoz színesítve



ünnepi motívumokkal, családi összejövetelekre

Kérdéseket a neten is lehet találni (magyar, angol), de akár teljesen a társaságra is lehet szabni, ha konkrét témákat szeretnétek körbejárni.

képek forrása: google.hu, pinterest.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...