2012. január 31., kedd

Kincskereső a lakásban

Nálunk hétvégén baba-program lesz. Bár az érintett már kikéri magának fennhangon, hogy ő bizony 5 éves, de néha még szeret babásat is játszani. :) Így én maradok a baba-program megnevezésnél.
A kis hölgy igen energikus, és folyamatos figyelmet kér ki magának, a rossz időre való tekintettel kitaláltam neki egy kis kincskereső projektet, amit megosztok Veletek is, hátha kedvet kaptok.
Az alaphelyzet az, hogy tündérek, királylányok, meg hasonló szépségekből sosincs hiány, és gondoltam ezt izgalmassá teszem a hétvégére. A nálunk alvós, unokahúgos hétvégét úgy fogom felturbózni, hogy kincses térképet készítek. Nem kell hozzá más, csak egy skicc a lakásról. A nappaliba, a hálóba, a konyhába és a fürdőszobába pedig elrejtek egy-egy játékot, amit utána fel tudunk használni a szabadidő hasznos eltöltéséhez. :) Kincskeresés szerettel

A négy ötlet pedig a következő.
1. színező+filccsomag tündérekkel, balerinákkal, királylányokkal... minden mennyiségben (nagyon sok bőséges tartalmú oldal van e tekintetben) - ez kerül valószínűleg a hűtőbe :) (nem lesz baja, amíg fel nem kutatjuk)
2. saját névvel ellátott házipapucs (vagy lehet bolti is), amit további érdekességekkel fogunk feltuningolni (pl. gombok, gyöngyök, szalagok), a kisasszony megtervezi, hogy mitől legyen igazán csilivili, én meg meg felvarrom, és folytathatjuk tovább a kincseresést
3. mivel nagy Pom Pom rajongó, ezért felkutattam egy dvd formációt - könyv sajnos már nincs, ami ne lenne otthon raktárkészleten, így marad a digitális változat -, ami akár a délutáni sziesztánál alkalmazható, vagy az esti kitikkadásnál fog jó szolgálatot tenni, ez talán a ruhás szekrényben, vagy az éjjeli szekrényem környékén kerül elrejtésre
4. és végül, de nem utolsó sorban - szintén a királylány irányvonalnál maradva - egy kis szerepjátékot is csempészek a hétvégébe öltöztetős babákkal (némelyik színezős oldalon nagyon jó kis öltöztetős baba minták is vannak) saját magunk írunk hozzá mesét, és a család egyetlen fiújának gyorsan elő is adjuk :)
A négy pici meglepi egy-egy nagyobbacska borítékba belefér, amit jól el lehet rejteni a lakás zegzugos részeire. Iránymutatásnak 2-3 sornyi versikét fogok még kreálni. És hogy igazán kincskeresős legyen a feladat, a megtalált borítékokban aprócska matricákat lesznek, amiket a térképre fel kell ragasztani, hogy hol is voltak a kincsek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...