2012. február 5., vasárnap

Fejben dől el 2. - Egészséges reggeli!

A bejegyzés néhány napot késett, de nyomós okom volt rá. (az előző bejegyzésből is kiderül, hogy baba felvigyázós hétvége volt nálunk mindenféle extra programmal)
Az életmódváltást annyira sikerült fejben eldönteni, hogy folyamatosan próbálom csiszolgatni a látottakat, hallottakat és olvasottakat.
Az alapelhatározás az volt, hogy rövidebb távokban próbálgatok mindenféle kúrákat. Ezzel az a gondom támadt, hogy a legtöbb egysíkú, és ha egy ideig szigorúan be is tartom, el fog fogyni a lendület az ingerszegénység miatt. Viszont semmi sincs veszve! :) A héten rátaláltam egy igen ígéretes, ám nem túl gyors módszerre, ami nagyon megtetszett.
Már az elnevezései is! Szinte kedve támad az embernek azonnal belefogni. :) A leírást, ami engem inspirált itt találjátok.
Elég random módon étkezem, amit én is tudok nagyon jól, hogy nem jó, de ha valamit nem tematikusan tervezek meg, akkor nálam mindig a kapkodást, és keszekuszaságot eredményezi. Erről kell leszoknom mondjuk a következő három évben! :) Ezért is tetszik ez az életmódváltó szisztéma.
Az első héten a reggeli, a következős az ebéd... és így tovább az összes étkezés. De hetente csak egy átalakítása. Az elmúlt egy hét is hozott némi eredményt, de nem tett boldoggá. Folyton hiányérzetem volt, és nem látom értelmét, ha a gondolataim a meg nem evett ételek körül forognak, így nagyon örülök, hogy ezt a módszert megtaláltam. Menülistát mindig szívesen írok, sőt a mocorgáshoz még táblázatot is készítek, amit a bejárati ajtónk belső felére (amit üzenőtáblának használunk) ki is fogok biggyeszteni! Ez biztos fog ösztönözni, és folytatom az ugrálókötelezést most már sokkal tudatosabban! 

Megyek is egészséges reggelit csomagolni! :)
Plusz ötlet: régen sokat foglalkoztam az ételek tápanyag és energia értékeivel, lehet,  hogy előkapom újra a kalória táblázatomat! :) Sokat tud segíteni, hogy még eredményesebb legyek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...